Sunday, June 3, 2012

Meriinovillast amigurumi lammas / Amigurumi sheep





Lambad on siin
ja lambad on sääl,
vagurad, hääd, vagurad, hääd, vagurad, hääd.

Lambad on jões
ja jõekalda pääl,
vagurad, hääd, vagurad, hääd, vagurad, hääd.

Kes lambaks on sündin'd,
see lambaks jääb
vaguraks, hääks, vaguraks, hääks, vaguraks, hääks.

Vastuseks ütelda mõistab "mää"
vaguralt, häält, vaguralt, häält, vaguralt, häält.

Kiigelaulukuuik - Lambalaul





Lambapeast on saanud täisväärtuslik lammas. Kui ma Lambapea postituses kurtsin, et lõng sai otsa ja Lambal pole riideid, siis nüüd on kõik olemas. Õnneks oli imepehmet Novita Luxus lõnga veel ja Lammas sai viimistletud. Valmistatud ongi ta meriinovilla ja bambuslõnga  segust. Käte, jalgade ja koonu otsas on bambuse ja puuvilla segu. Päris bambuslammas :)

Ma mõtlesin tükk aega, kuidas see pea jääks selline koonuga ja lamba moodi. Et pea läheks sujuvalt suuremaks, aga alumine osa oleks sile. Ma ei tahtnud, et mu lambukesest saaks munapea. Õnnestus päris hästi! Kuigi kodus arvati, et lamba pea on liiga piklik. Eks teinekord võib ju uut moodi lammast proovida ;) Tuleb vaid praegune muster kirja panna, et oleks tulevikus veidigi kergem.

Kuna ma heegeldasin kõigepealt lamba nö. valmis ja alles siis asusin lokikesi peale tegema, oli neid jalgade juurest päris raske teha. Mida ülespoole, seda keerulisemaks läks. Aga eriti vahvad jäid pealokikesed :)

Lammas oli päris vaevanõudev töö ja lõpptulemusega võib rahul olla!

Kaelas on kelluke nagu ühel õigel lambal ikka olema peab. Kaelapaela saab trukiga eemaldada. Kuna ma ei tahtnud seekord heegeldatud kleiti teha ja eelmine mudel õmmeldud kleidist oli ka juba mitu korda kasutust leidnud, tuli teha uus kleiditüüp. Oli ka mõte ülemise osa paela asemel heegeldada. Aga lõpuks jäin siiski paela juurde. Kel tarvis lapse nukule kleiti või hoopis kodusele mänguasjale, siis seda kleiti on naeruväärselt lihtne teha. Tehke järgi! ;) Kleiti saab kanda kahtpidi.







sabatutiga



helelilla kangas nööpidega

pruun värviliste lehtedega




No comments:

Post a Comment